■ Canalul TraLaLa a devenit în decembrie 2017 cel mai popular canal de YouTube din România ■ Tralala se adresează în principal copiilor și părinților și oferă melodii și clipuri video cu un conținut de încredere atât distractiv, cât și educativ ■ Canalul TraLaLa este administrat de MoraTV, companie care a produs și distribuit peste 350 de melodii și 400 de animații.

Schimbare de lider în clasamentul YouTube din România. Pentru prima dată în statisticile YouTube românești, un canal care are conținut destinat celor mici reușește să devină cel mai popular youtuber din România. Este vorba despre TraLaLa, canalul de YouTube care în ultimul an a devenit revelația Internetului românesc reușind să depășească categoric artiști de renume precum INNA sau Andra dar și mari case de producție precum Cat Music sau Roton Music. Această modificare a clasamentului se datorează numărului mare de melodii și animații dedicate Sărbătorilor de iarnă, publicate pe TraLaLa dar și faptului că decembrie este perioada serbărilor școlare, care se desfășoară cu suportul media TraLaLa.

Sute de clipuri video, miliarde de vizualizări

Potrivit SocialBlade, platforma recunoscută pentru statisticile riguroase privind evoluția social media, canalul TraLaLa se situează pe primul loc în România, cu 1,8 miliarde de vizualizări ale clipurilor video și cu peste 3.7 miliarde de minute watch time. Succesul de care se bucură astăzi TraLaLa are în spate mii de ore de muncă asiduă făcută cu pasiune de o echipă de zeci de textieri, interpreți și specialiști de top în producția de animații. Aceștia au creat și produs cele peste 350 de melodii iubite de copiii din întreaga țară și au pus în scenă peste 400 de animații cu personaje îndrăgite de cei mici. Din 2016 pe TraLaLa sunt difuzate mai multe serii de desene animate dublate în limba română, BabyRiki, Albința Maya, Vic Vickingul, Rosie și prietenii ei.

socialblade_tralala

Povestea TraLaLa – sau despre cum poți crește mare din cântece pentru cei mici

Canalul de YouTube TraLaLa a fost lansat în octombrie 2012 de soții Cristina și Alexandru Badan din Iași și este administrat de către firma MoraTV. Dacă la început îndrăgitul canal de YouTube a fost creat din pura pasiune a fondatorilor, în timp TraLaLa a devenit o forță în domeniul conținutului audio și video pentru copii. Melodiilor simple și ritmate de la începuturi li s-au alăturat producții video de înaltă calitate și chiar desene animate cu caracter educativ.
De altfel, crearea de conținut pentru copii care să aibă un puternic conținut educativ a fost principala misiune a canalului TraLaLa și a constituit și elementul care a contribuit la succesul acestui business. Astăzi, îndrăgitul canal de YouTube este urmărit în egală măsură de cei mici dar și de părinții și bunicii acestora care găsesc în melodiile și clipurile video de pe TraLaLa conținut de încredere care reușește să inducă zâmbetul și buna dispoziție în familie.