• 1,5 miliarde vizualizări și 144 milioane de minute watch time lunar, cu creșteri spectaculoase de la lună la lună – acestea sunt cifrele care arată creșterea majoră de trafic a canalului românesc de YouTube TraLaLa

• Succesul canalului de YouTube destinat copiilor este explicat prin conținutul de calitate și prin deschiderea internațional

• Statisticile TraLaLa arată că a crescut foarte mult traficul de pe mobil și de pe Smart TV

• Printre cele mai de succes video clipuri se numără „Rățuștele mele pe apă s-au dus“, „Oac-Oac-Diri-Diri-Dam“ și „Elefantul CICI“

TraLaLa, cel mai popular canal românesc de YouTube destinat copiilor, a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimul an, odată cu investițiile continue în calitatea animațiilor și în numărul de cântece pentru cei mici. În cifre, succesul canalului înseamnă 1,5 miliarde de vizualizări și un timp de expunere de peste 144 milioane de minute pe lună. Totodată, canalul românesc înregistrează zilnic un watch time de peste cinci milioane de minute.

Cântece pentru copii precum „Oac-Oac-Diri-Diri-Dam“ sau „Rățuștele mele pe apă s-au dus“, cu peste 61 milioane de vizualizări, au reușit să depășească ca număr de afișări hituri internaționale celebre.

Creștere importantă a traficului de pe mobil și Smart TV

Artboard 1 copy 2-100

Statisticile oferite de MoraTV, compania care administrează canalul de YouTube TraLaLa, arată nu doar creșterea masivă a traficului pentru conținutul destinat copiilor, dar oferă și informații relevante despre dispozitivele preferate pentru vizualizarea conținutul online. În ultimii doi ani a crescut constant vizualizarea clipurilor pe telefonul mobil.

În prezent, peste 34% din utilizatorii TraLaLa folosesc telefonul mobil pentru a vizualiza cele mai îndrăgite clipuri video pentru copii. O creștere foarte importantă, de peste 500% în ultimii doi ani, o are Smart TV-ul, acest dispozitiv fiind folosit în prezent de peste 27% din utilizatorii TraLaLa. În schimb, computerul și tableta au scăzut în preferințele copiilor și părinților, cel dintâi fiind preferat de doar 29% din utilizatori, în timp ce traficul pe tabletă a scăzut la doar 9,7%.

Conținutul de calitate în care părinții au încredere

Statisticile realizate de MoraTV relevă încă un aspect important. În majoritatea cazurilor, părinții sunt cei care gestionează dispozitivele după care le încredințează copiilor. Este o dovadă a încrederii pe care aceștia o au în conținutul disponibil pe canalul TraLaLa, având în vedere că acesta cuprinde nu doar clipuri distractive, dar și conținut educativ.Artboard 1 copy 4-100

Astfel, traficul înregistrat de cel mai de succes canal media pentru copii arată că TraLaLa este accesat în proporție de 54% de către părinți cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, pe acest segment majoritatea utilizatorilor fiind femei. Segmentul de vârstă între 34 și 44 de ani este majoritar masculin și reprezintă peste 22% din numărul utilizatorilor de conținut video pentru copii.

Este important de precizat că durata medie la nivel internațional pentru conținutul de pe canalele MoraTv este de 4:41 minute, în timp ce în România acesta se apropie de trei minute.

TraLaLa are și o versiune internațională: LooLoo Kids

Odată cu succesul TraLaLa, compania MoraTV a hotărât extinderea și către publicul internațional prin canalul LooLoo Kids, care oferă conținut pentru copii în diverse limbi de circulație internațională. Expunerea globală a crescut spectaculos traficul pe canalele administrate de MoraTV, o dovadă în plus că modul de lucru și conținutul realizat de compania românească corespunde exigențelor tuturor părinților.

Astfel, dacă în urmă cu doi ani 64% din vizitele online erau asigurate de utilizatorii români, în prezent aceștia mai reprezintă doar 15%. În schimb a crescut foarte mult numărul vizitatorilor din SUA, Marea Britanie, Thailanda, India și Filipine, fapt care indică succesul internațional de care se bucură un brand românesc din online.

TraLaLa are și un frățior internațional: LooLoo Kids

Alături de îndrăgitul canal de YouTube TraLaLa, compania MoraTV crește și canalul LooLoo Kids care oferă conținut pentru copii în diverse limbi de circulație internațională. Expunerea globală a crescut spectaculos traficul pe canalele administrate de MoraTV, semn că modul de lucru și conținutul realizat de compania românească corespunde exigențelor internaționale de calitate. Astfel, dacă în urmă cu doi ani 64% din vizitele online erau asigurate de utilizatorii români, în prezent aceștia mai reprezintă doar 15%. În schimb a crescut foarte mult numărul vizitatorilor din SUA, UK, Tailanda, India și Filipine, fapt care indică succesul internațional de care se bucură un brand românesc din online.

Despre TraLaLa

TraLaLa este cel mai mare canal de YouTube pentru copii, cu o audiență de 5 milioane de utilizatori și 1.4 miliarde de vizualizări. Desenele animate sunt dublate în limba română, iar cântecele cu versuri pot fi urmărite și cântate de copiii de grădiniță și școlari.

Cântecelele oferite de TraLaLa pot fi ascultate pe canalul de YouTube, iar noutățile pot fi urmărite pe pagina de Facebook.